Καυστήρες για πέλλετ

Καυστήρες για πέλλετ

EcoEnco-PelletΣτους  καυστήρες που καίνε πέλλετ τα περισσότερα μοντέλα έχουν τουλάχιστον δύο λειτουργίες καύσης και τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν θερμοστάτες για να ελέγξουν αυτή την καύση. Χρησιμοποιούν επίσης ένα σύστημα πεπεισμένου αέρα για να διανείμουν τη θερμότητα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι καυστήρες πέλλετ είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και οικονομικοί επίσης δεν μολύνουν σχεδόν καθόλου το περιβάλλον και ανάλογα με το μοντέλο τους μπορούν να παράγουν μεταξύ 10.000 και 60.000 Btu ανά ώρα. Επειδή η κάυση στους καυστήρες πελλετ είναι τόσο αποτελεσματική δεν χρειάζεται να υπάρχει μία κανονική καπνοδόχος εφόσον  η εξαγωγή των καυσαερίων μπορεί να γίνει μέσω μιας μικρής τρύπας στον τοίχο από ένα σωλήνα που καταλήγει σε εξωτερικό χώρο. Οι καυστήρες πέλλετ μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούσουν μία υπάρχουσα καπνοδόχο, αλλά συνήθως χρειάζεται να τροποποιηθεί έτσι ώστε να περνάει ο σωλήνας που θα γίνεται η εξαγωγή του καπνού.

Ανεφοδιασμός καυστήρα πέλλετ

Όσο αφορά το θέμα του ανεφοδιασμού οι καυστήρες πέλλετ δεν χρειάζονται να ανεφοδιάζονται τόσο συχνά όσο άλλες συσκευές που έχουν ως μέσο καύσης το ξύλο. Ο ανεφοδιασμός με πέλλετ διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο καυστήρα και τις θερμαντικές σας ανάγκες. Για να γίνει ο ανεφοδιασμός απλά αδειάζετε το σάκο με τα πέλλετ σε μια χοάνη η οποία κρατά μεταξύ 15 και 60 κιλά και από εκεί ένας μηχανισμός τα μεταφέρει στο εσωτερικό του καυστήρα.

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων τροφοδοσίας των καυστήρων, από το πάνω μέρος ή από μπροστά. Μερικά μοντέλα εκτός από τα πέλλετ έχουν την δυνατότητα να καίνε και καυσόξυλα ενώ άλλα είναι σε θέση να μπορούν να κάψουν και “χαμηλότερης” ποιότητας πελλετ, ένα καλό χαρακτηριστικό γνώρισμα για το μέλλον όταν τα πελλετ μπορεί να αποτελούνται από άλλα υλικά εκτός από το συμπιεσμένο πριονίδι.

Τα πέλλετ τις εταιρείας EcoEnco είναι διαθέσιμα σε σάκους των 15 κιλών, σε παλέτες των 70 σακιών βάρους 1050 κιλών και σε jumbo bags του ενός τόνου. Η μέση κατανάλωση στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1-3 τόνους για περιστασιακή χρήση ενώ ανεβαίνει στους 6+ τόνους για κάποιον που θέλει να έχει πλήρη χρήση του καυστήρα πέλλετ για όλο το χειμώνα.